Olejek z Gałki Muszkatołowej

poj.
48,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

100% Naturalny olejek eteryczny z gałki muszkatołowej

Jest doskonałym afrodyzjakiem! Pobudza i wzmacnia zmysły. Stymuluje układ nerwowy, poprawia koncentrację i sprawność  intelektualną. Jest pomocny w leczeniu depresji. 

Wspiera zapobieganie chorobom krążenia, a nawet powstawaniu nowotworów. Przyspiesza krążenie krwi i metabolizm, pomaga organizmowi pozbyć się toksyn. Obniża poziom cukru, dlatego często stosuje się go pomocniczo w dietetyce.

Dodany do aromatyzera w okresie świątecznym wpływa pozytywnie na nastrój i harmonię, dom pachnie ciastem i miłością.  Jest składnikiem wielu mieszanek zapachowych ze względu na pozytywne skojarzenia i doskonałe komponowanie się z innymi olejkami np. cynamonowym, pomarańczowym, czy rozmarynowym. Dodany do bransoletki, czy wisiorka skutecznie odstrasza komary!

ViaAroma
NOE020

Opis

INCI
Myristica fragrans oil
Nazwa botaniczna
Myristica fragrans
Kraj pochodzenia
Sri Lanka
Zapach
bogaty, korzenny, drzewny, orientalny, pikantny
Kolor
bezbarwny
Część rośliny
nasiona
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych