Olejek z Paczuli

poj.
48,00 zł
Brutto 24h
Ilość
W magazynie

100% naturalny olejek eteryczny z paczuli

Działanie: Olejek ten działa antydepresyjnie, łagodzi stres i lęk. Powszechnie używany podczas praktyki jogi, czy relaksacji.
Jest bardzo często rekomendowany podczas diety ze względu na jego właściwości hamujące skutecznie apetyt! Dodatkowo pomaga pozbyć się nadmiaru płynów z organizmu i wspiera likwidację cellulitu. Uwielbiany przez kobiety nie tylko przy walce z kilogramami, ale też dzięki zdolnościom regeneracji skóry, likwiduje obwisłość skóry powstającej po szybkim odchudzaniu!
Paczula ma szerokie zastosowanie w kosmetologii, poprawia wygląd skóry, przywraca jej balans tłuszczowy, zmniejsza widoczność porów, spłyca zmarszczki. Również sprawdza się przy walce z łupieżem, poprawia kondycję włosów. Olejek ten zapobiega nadmiernemu poceniu, ma zdolność neutralizacji zapachu potu, oczyszcza i pielęgnuje.

Ciekawostki: Olejek ten jest składnikiem wielu perfum. W naszyjniku, kolczykach, czy bransoletce będziesz czuć się wyjątkowo atrakcyjnie przy każdym ruchu ciała. Wzbudzisz zainteresowanie osób spotkanych tego dnia, bo jest to doskonały afrodyzjak. Pobudza zmysły.
Latem zabezpiecza nas przed natrętnymi komarami i pozostałymi insektami, dlatego warto zakraplać do swojej biżuterii zapachowej.

Mieszanki: Doskonale łączy się z grejpfrutem, co daje niezwykle skuteczną walkę z nadwagą i cellulitem! Wspaniale komponuje się z olejkami cytrusowymi, kwiatowymi, kadzidłowcem i ylang-ylang.

ViaAroma
NOE023

Opis

INCI
Pogostemon cablin oil
Nazwa botaniczna
Pogostemon cablin
Kraj pochodzenia
Indonezja
Zapach
słodko-balsamiczny, bogaty, egzotyczny, sensualny
Kolor
bardzo ciemny, prawie czarny
Część rośliny
liście
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych