Olejek z Imbiru

poj.
52,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

100% naturalny olejek eteryczny z kłączy imbiru

Działanie: Olejek imbirowy znany jest z korzystnego wpływu na trawienie, reguluje apetyt, zwalcza niestrawność, jest najlepszym środkiem na mdłości. Doskonale sprawdza się podczas długich podróży u osób z chorobą lokomocyjną!

Jest uznawany za afrodyzjak! Pobudza libido, podnosi atrakcyjność.

W medycynie chińskiej uznawany jest za eliksir długowieczności. Imbir podnosi odporność, dodaje energii i siły. Tonizuje organizm, przywraca równowagę ciała i umysłu. Poprawia krążenie. Rozgrzewa. Zmniejsza bóle głowy.

Wykazuje silne działanie przeciwbólowe, najlepszy lek na ból zębów! Problemy z dziąsłami, ale także stosowany przy artretyzmie, bólach mięśni i stawów.

Właściwości antyseptyczne powodują, że olejek imbirowy jest stosowany przy produkcji preparatów na ból gardła i kaszel. Szybko pomaga pozbyć się stanów zapalnych.

Dyfuzowany w pomieszczeniach zabezpiecza przed rozprzestrzenianiem się wirusów i bakterii.

Pomaga w leczeniu uzależnień, zwłaszcza alkoholizmu.

Dobrze łączy się z pomarańczą, cynamonem, trawą cytrynową,  czarnym pieprzem, eukaliptusem.

Ze względu na moc olejku- do masażu  należy go mieszać z olejem bazowym (np. ze słodkich migdałów).

ViaAroma
NOE018

Opis

INCI
zingiber officinale oil
Nazwa botaniczna
zingiber officinale
Kraj pochodzenia
Sri Lanka
Zapach
intensywny słodko-kwaśny, orientalny
Kolor
bezbarwny
Część rośliny
korzeń
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych