Olejek z Lawendy Francuskiej

poj.
48,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

100% Naturalny olejek eteryczny z kwiatu lawendy

Lawenda jest ulubionym zapachem kojącym zmysły, antystresowym i antydepresyjnym. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom w naszym organizmie.

To jeden z najczęściej kupowanych olejków na świecie. Ze względu na udowodnione zdolności poprawy nastroju, stosowany jest w leczeniu depresji, bezsenności, atakach paniki, lękach. Noszony w zawieszce, czy bransoletce pomaga zachować spokój, zrelaksować się, wyciszyć. Możesz stosować w pokoju dziecięcym przed snem w postaci dyfuzji lub zmieszany z olejkiem bazowym (np. ze słodkich migdałów lub z jojoby) zrobić dziecku lekki masaż kojący - zapewni to spokojny sen maluchowi.

Olejek z lawendy doskonale radzi sobie z bólami migrenowymi. Działa antyseptycznie, łagodzi obrzęki i swędzenie po ukąszeniach przez owady. Żel aloesowy z dodatkiem tego olejku, przyspiesza proces gojenia oparzeń i zadrapań skórnych, znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo powstania blizn. 

Stosowany w pielęgnacji skóry głowy, ogranicza wypadanie włosów, niszczy komórki grzybicze łupieżu. Doskonale radzi sobie z wszawicą i świetnie jej zapobiega, dodana do szamponu do włosów, lub nałożona w postaci kilku kropli olejku na grzebień, aby codziennie przeczesać włosy profilaktycznie. Jest polecany do aromatyzowania powietrza w szafie z ubraniami, pościelą, bielizną... Olejek lawendowy odstrasza komary, mole i inne owady. Odświeża zapach ubrań, bielizny i pościeli. Skutecznie dezynfekuje powietrze. 

ViaAroma
NOE014

Opis

INCI
Lavandula officinalis
Nazwa botaniczna
Lavandula officinalis L. angustifolia
Kraj pochodzenia
Francja
Zapach
słodkawy, świeży, kwiatowy
Kolor
przezroczysty
Część rośliny
kwiat
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych