Olejek z Goździków

poj.
44,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

100% Naturalny olejek eteryczny z pąków kwiatowych goździków

Goździk jest olejkiem ze świata orientalnego, silnie powiązany z powodzeniem i bogactwem. 

Dawniej osoby, które go posiadały - żyły w zdrowiu i dostatku. Dzięki właściwościom antywirusowym i przeciwgrzybicznym pozwala zachować dobra kondycję ciała. 

Ma udowodnione działanie znieczulające. W dawnych czasach wykorzystywany był podczas zabiegów stomatologicznych, do dziś stosowany w preparatach do zębów. 

Pomaga w utrzymaniu odpowiedniej flory bakteryjnej żołądka, ceniony w walce z pasożytami. Jest niezastąpiony w procesach trawiennych, doskonale neutralizuje gazy jelitowe.

Znajduje zastosowanie przy bólach reumatycznych,  rozgrzewa wiązadła, stawy i mięśnie. Doskonale zabezpiecza mięśnie przed urazem podczas treningu, 

używany jest też często do masażu sportowców po intensywnym wysiłku. Skraca okres leczenia kontuzji. 

Stymuluje krążenie i usuwa obrzęki. Zalecany dla osób z chorobami serca i rekonwalescentów. 

Poprawia samopoczucie. Zwalcza objawy zmęczenia i zmniejsza napięcie nerwowe. 

Dzięki poprawie krążenia korzystnie wpływa na pamięć i normalizuje prace mózgu. 

Ma działanie antyseptyczne i doskonale wzmacnia układ odpornościowy. 

ViaAroma
NOE019

Opis

INCI
Eugenia caryophyllus oil
Nazwa botaniczna
Eugenia caryophyllus
Kraj pochodzenia
Indonezja
Zapach
korzenno-balsamiczny, drzewny, owocowy
Kolor
jasnobrązowy
Część rośliny
pączki kwiatowe
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych