Olejek z Róży Damasceńskiej

325,00 zł
Brutto
Ilość
W magazynie

Zapach najpiękniejszych kwiatów zamknięty w kryształowej butelce.
Czysta poezja.
Nie ma słów by opisać ten spektakularny zapach.
Czysty, 100% naturalny olejek z Róży Damasceńskiej to niezwykle cenny olejek ze względu na właściwości jak i sam zapach – trwały i intensywny. Aromat pochodzi ze świeżo zebranych o świcie płatków Róży, uprawianej na plantacji w Bułgarii.  Kwiat ten jest piękny, ale wymagający, aby wydał aromat doskonały musi mieć zapewnione właściwe warunki wzrostu, a płatki zbierane muszą być z należytą delikatnością.  Olejek z Róży Damasceńskiej to jeden z najbardziej cenionych na świecie olejków, między innymi ze względu na fakt, iż z 4 ton płatków tego kwiatu uzyskuje się zaledwie 1 l. czystego olejku. Kilka kropli olejku wystarczy, aby biżuteria zapachowa pachniała przez kilka dni, możesz używać olejku zamiast perfum, jest afrodyzjakiem, przyciąga spojrzenia innych, a Ty czujesz się z nim piękna! Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne róża jest dodawana do wielu produktów kosmetycznych od kremów po perfumy. Olejek ten wygładza zmarszczki, nawilża, dodaje blasku i odmładza! Jest doskonały dla ciała, ale i ducha, wprowadza równowagę w organizmie, dodaje pewności siebie i zapewnia doskonałe samopoczucie. Olejek z róży ma bardzo wysokie wibracje, potrafi zmienić nastrój na wręcz euforyczny.
ViaAroma
NOE099

Opis

Pojemność
3ml
INCI
Rose Damask Petals Oil
Nazwa botaniczna
rose damask
Kraj pochodzenia
Bułgaria
Zapach
różany
Kolor
jasno żółty
Część rośliny
płatki kwiatów
Metoda otrzymywania
tłoczony na zimno


Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem;

Przerwij stosowanie, jeśli wystąpi wrażliwość skóry;

Unikaj kontaktu z oczami oraz uszami; 

Nie stosuj nierozcieńczonego bezpośrednio na skórze;

Przechowuj poza zasięgiem dzieci;

Nie stosuj na uszkodzoną skórę lub otarcia;

Nie używaj wewnętrznie, chyba że zaleci to licencjonowany Aromaterapeuta lub lekarz;

Przechorowuj w miejscach zaciemnionych, wyłącznie w szklanych, hermetycznie zamykanych butelkach;

W przypadku wystąpienia dyskomfortu czy podrażnień rozrzedzaj olejek wyłącznie olejami roślinnymi - nigdy wodą!

Olejków eterycznych zawierających mentol (miętowy) nie stosuje się w okolicach szyji oraz karku;

Skóra poddana działaniu olejków eterycznych nie może być wystawiona na bezpośrednie działanie słońca lub promieniowania UV (solaria);

Do kąpieli stosować wyłącznie roztwory olejków eterycznych w olejach roślinnych