Click for more products.
No produts were found.

Olejek z Cytryny

100% naturalny olejek eteryczny ze skórek cytryn

52,00 zł
24h
poj.
W magazynie
Numer referencyjny:
NOE011.05
Marka:
Opis

Cytrynowa świeżość z południa Włoch!

Emocje

Jak wszystkie cytrusowe olejki Olejek z Cytryny ma właściwości antydepresyjne. Doskonale energetyzuje i odświeża. Olejek ten likwiduje zmęczenie i wyczerpanie, pomaga w koncentracji, a także korzystnie wpływa na zdolność zapamiętywania.

Ciało

Jako antyseptyk Olejek z Cytryny chroni organizm przed infekcjami, przed przeziębieniem, wspiera stymulowanie leukocytów, przyspiesza powrót do zdrowia i regenerację organizmu po chorobie. Rozprzestrzeniany w pomieszczeniach w okresie większych zachorowań zabezpiecza przed zarażeniem się wirusem. Wspomaga też leczenie nadciśnienia i obniża temperaturę. Jest pomocny w leczeniu alergii wziewnych, astmy, kaszlu. Doskonale sprawdza się przy zapaleniu żył i poprawie krążenie.

W kosmetologii używany jest do oczyszczania skóry i likwidacji przebarwień. Niweluje stany zapalne, łupież i trądzik. Wspomaga walkę z cellulitem, gdyż detoksykuje i poprawia mikrocyrkulację. Zwiększa metabolizm, zwalcza obrzęki. Pomaga pozbyć się nawyku podjadania - stąd zalecanie regularnego stosowania olejku cytrynowego podczas odchudzania.

Dom

Dzięki swoim właściwościom bakteriobójczym jest to najczęściej używany olejek do sprzątania, dezynfekcji łazienki lub kuchni. We Francji w szpitalach był używany jako antyseptyk aż do pierwszej wojny światowej. Pomaga szybko pozbyć się śladów po naklejkach lub plam na meblach. Jest najlepszym olejkiem, jeśli chodzi o neutralizację nieprzyjemnych zapachów. Skutecznie odstrasza owady.

W aromatyzerze podczas jazdy samochodem pomaga zachować spokój, jednocześnie odświeża i wspomaga koncentrację. W naszyjniku relaksuje i motywuje.

Ciekawostka

Badania wykazały, że biura rachunkowe, w których regularnie stosowano olejek cytrynowy w dyfuzorach, miały lepszą wydajność, a pracownicy popełniali mniej błędów!

Sposoby użycia
Bezpieczeństwo użycia
Szczegóły produktu
NOE011.05

Opis

INCI
Citrus Limon Peel Oil
Nazwa botaniczna
Citrus Limon, L. Burm
Kraj pochodzenia
Włochy / Calabria
Zapach
świeży, orzeźwiający, cytrusowy
Kolor
jasno żółty
Część rośliny
skórka owocu
Metoda otrzymywania
tłoczenie na zimno

Specyficzne kody

ean13
5903424670116
Do pobrania
Opinie
Brak opinii

Dodaj opinie

  • Quality:
Opisz produktów używając prostych i krótkich słów.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Podziel się