Olejek z Grejpfruta

100% naturalny olejek eteryczny ze skórek owoców grejpfruta

64,00 zł
24h
poj.
W magazynie
Numer referencyjny:
NOE012.05
Opis

Wielofunkcyjny - do pielęgnacji zdrowia, ciała, włosów i… domu!

Emocje

Olejek z Grejpfruta, jak wszystkie cytrusowe, działa antydepresyjnie, poprawia nastrój, orzeźwia, pomaga usunąć złą atmosferę z pomieszczenia. Niweluje stres i zmęczenie. Wspaniale sprawdza się rano, kiedy nie możemy się rozbudzić, pomocny w czasie podróży, kiedy dopada nas jet lag. Jest składnikiem wielu mieszanek podnoszących energię, gdyż pozytywnie nastraja, dodaje witalności i optymizmu. Zaleca się dyfuzowanie go w szkołach, biurach, sanatoriach, siłowniach.

Ciało

Olejek z Grejpfruta jest antytoksyczny i silnie oczyszczający, dlatego zalecają go dietetycy podczas detoksu i odchudzania. Pobudza układ trawienny, a zawarte w olejku substancje pomagają w szybszym metabolizmie tłuszczy. Dodatkowo ogromną zaletą olejku grejpfrutowego jest to, że reguluje apetyt i pomaga opanować potrzebę ciągłego podjadania. Pomocny w problemach z cukrzycą, a także przy bolesnych miesiączkach. Wspomaga walkę z wszelkimi uzależnieniami.

Olejek grejpfrutowy w kosmetologii używany jest najczęściej do skóry zanieczyszczonej, łojotokowej, trądzikowej. Pobudza wzrost włosów i wzmacnia skórę głowy. Słynie także ze swoich właściwości antycellulitowych. Wykorzystywany jest do produkcji kosmetyków do ciała w celu ujędrnienia i pozbycia się efektu „skórki pomarańczowej”. Sprawdza się dzięki właściwościom diuretycznym, czyli zapobieganiu zatrzymywania nadmiaru wody w organizmie.

Dom

Jest to doskonały środek do dezynfekcji, dlatego zaleca się dodawać go do prania lub płukania, a zapach świeżości długo pozostaje na ubraniach.

Uwaga! Należy stosować ostrożnie przy lekach, gdyż jak to grejpfrut wpływa na przyswajanie leków przez organizm.

Ciekawostka

Olejek z Grejpfruta dodawany do szamponów dodaje włosom blasku.

Sposoby użycia
Bezpieczeństwo użycia
Szczegóły produktu
NOE012.05

Opis

INCI
citrus grandis oil
Nazwa botaniczna
citrus grandis
Kraj pochodzenia
USA
Zapach
świeży, cytrusowy, rześki
Kolor
żółty
Część rośliny
skórka owoców
Metoda otrzymywania
tłoczenie na zimno

Specyficzne kody

ean13
5903424670123
Opinie
Brak opinii

Dodaj opinie

  • Quality:
Opisz produktów używając prostych i krótkich słów.
Powiązane produkty
Brak pozycji

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Podziel się