Click for more products.
No produts were found.

Olejek z Lawendy Bułgarskiej

100% naturalny olejek z lawendy bułgarskiej

52,00 zł
24h
poj.
W magazynie
Numer referencyjny:
NOE010.05
Marka:
Opis

Poradzi sobie prawie ze wszystkimi problemami!

Emocje

Lawenda jest ulubionym zapachem kojącym zmysły, antystresowym i antydepresyjnym. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom w naszym organizmie.

To jeden z najczęściej kupowanych olejków na świecie. Ze względu na udowodnione zdolności poprawy nastroju stosowany jest w leczeniu depresji, bezsenności, atakach paniki, lękach. Noszony w zawieszce, lub bransoletce pomaga zachować spokój, zrelaksować się, wyciszyć. Olejek z Lawendy Bułgarskiej możesz stosować w pokoju dziecięcym przed snem w postaci dyfuzji lub zmieszany z olejkiem bazowym (np. ze słodkich migdałów lub z jojoby), zrobić dziecku lekki masaż kojący - zapewni to spokojny sen maluchowi.

Ciało

Olejek z lawendy doskonale radzi sobie z nadciśnieniem, bólami migrenowymi, wspomaga leczenie anginy i astmy. Działa antyseptycznie, łagodzi gorączkę oraz obrzęki i swędzenie po ukąszeniach przez owady. Żel aloesowy z dodatkiem tego olejku przyśpiesza proces gojenia oparzeń i zadrapań skórnych, a także zwalcza trądzik i żylaki. Wspomaga organizm przy bolesnych miesiączkach oraz w menopauzie. Podnosi odporność.

Stosowany w pielęgnacji skóry głowy ogranicza wypadanie włosów, niszczy komórki grzybicze łupieżu. Doskonale radzi sobie z wszawicą i świetnie jej zapobiega, dodany do szamponu do włosów lub nałożony w postaci kilku kropli olejku na grzebień, aby codziennie przeczesać włosy profilaktycznie.

Dom

Olejek z Lawendy Bułgarskiej jest polecany do aromatyzowania powietrza w szafie z ubraniami, pościelą, bielizną... Olejek lawendowy odstrasza komary, mole i inne owady. Odświeża zapach ubrań, bielizny i pościeli. Skutecznie dezynfekuje powietrze.

Ciekawostka

Lawenda była jedną z ulubionych roślin leczniczych słynnej średniowiecznej benedyktynki św. Hildegardy z Bingen. Proponowała jej kwiaty dla złagodzenia niepokojów, w lękach, dla wzmocnienia organizmu i dla usprawnienia pracy mózgu.

Sposoby użycia
Bezpieczeństwo użycia
Szczegóły produktu
NOE010.05

Opis

INCI
Lavandula officinalis
Nazwa botaniczna
Lavandula officinalis L.angust
Kraj pochodzenia
Bułgaria
Zapach
mocno kwiatowy, świeży
Kolor
przezroczysty
Część rośliny
kwiat
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną

Specyficzne kody

ean13
5903424670109
Opinie
Brak opinii

Dodaj opinie

  • Quality:
Opisz produktów używając prostych i krótkich słów.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Podziel się