Click for more products.
No produts were found.

Olejek z Lawendy Francuskiej

100% naturalny olejek eteryczny z kwiatu lawendy

56,00 zł
24h
poj.
W magazynie
Numer referencyjny:
NOE014.05
Marka:
Opis

Nie bez powodu to jeden z najczęściej kupowanych olejków na świecie!

Emocje

Lawenda jest ulubionym zapachem kojącym zmysły, antystresowym i antydepresyjnym. Posiada zdolność przywracania równowagi wszystkim układom w naszym organizmie.

Ze względu na udowodnione właściwości poprawy nastroju Olejek Lawendowy stosowany jest w leczeniu depresji, w bezsenności, atakach paniki i wszelkich lękach. Noszony w zawieszce lub bransoletce pomaga zachować spokój, zrelaksować się i wyciszyć. Możesz stosować go w pokoju dziecięcym przed snem w postaci dyfuzji lub zmieszany z olejkiem bazowym (np. ze słodkich migdałów lub z jojoby), albo wykonać dziecku lekki kojący masaż – a zapewnisz maluchowi spokojny sen.

Ciało

Olejek z lawendy doskonale radzi sobie z nadciśnieniem, bólami migrenowymi, wspomaga leczenie anginy i astmy. Działa antyseptycznie, łagodzi gorączkę oraz obrzęki i swędzenie po ukąszeniach przez owady. Żel aloesowy z dodatkiem tego olejku przyśpiesza proces gojenia oparzeń i zadrapań skórnych, a także zwalcza trądzik i żylaki. Wspomaga organizm przy bolesnych miesiączkach oraz w menopauzie. Podnosi odporność.

Olejek z Lawendy Francuskiej stosowany w pielęgnacji skóry głowy ogranicza wypadanie włosów, niszczy komórki grzybicze łupieżu. Doskonale radzi sobie z wszawicą i świetnie jej zapobiega, dodawany do szamponu do włosów lub nałożony w postaci kilku kropli na grzebień, aby codziennie przeczesać włosy profilaktycznie.

Dom

Olejek lawendowy jest polecany do aromatyzowania powietrza w szafie z ubraniami, pościelą, bielizną… odstrasza komary, mole i inne owady. Odświeża zapach ubrań, bielizny i pościeli. Skutecznie dezynfekuje powietrze.

Ciekawostka

Olejek z lawendy francuskiej wspiera proces gojenia oparzeń i znacznie zmniejsza prawdopodobieństwo powstania blizn!

Sposoby użycia
Bezpieczeństwo użycia
Szczegóły produktu
NOE014.05

Opis

INCI
Lavandula officinalis
Nazwa botaniczna
Lavandula officinalis L. angustifolia
Kraj pochodzenia
Francja
Zapach
słodkawy, świeży, kwiatowy
Kolor
przezroczysty
Część rośliny
kwiat
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną

Specyficzne kody

EAN13
5903424670147
Opinie
Brak opinii

Dodaj opinie

  • Quality:
Opisz produktów używając prostych i krótkich słów.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Podziel się