Click for more products.
No produts were found.

Olejek z Szałwii Muszkatołowej

100% Naturalny olejek eteryczny z liści szałwii muszkatołowej

78,00 zł
24h
poj.
W magazynie
Numer referencyjny:
NOE027.05
Marka:
Opis

Ulubieniec kobiet!

Emocje

Jest uznanym afrodyzjakiem, dlatego stosuje się go pomocniczo przy terapiach partnerskich.

Olejek z Szałwii Muszkatołowej niweluje wahania nastroju, stabilizuje układ nerwowy. Często dodawany jest do mieszanek stosowanych przy relaksacji. Pozwala marzyć, odpręża, odsuwa negatywne myśli. Pomaga przezwyciężać lęki i ograniczenia, jest wsparciem w podejmowaniu nowych wyzwań. Zmniejsza odczucie gniewu i złości.

Ciało

Olejek z Szałwii Muszkatołowej jest ulubionym olejkiem kobiet, gdyż zawiera naturalny fitoestrogen - najbardziej znany jako stabilizator hormonalny. Doskonale łagodzi bóle menstruacyjne, a także objawy menopauzy. Dzięki właściwościom rozkurczowym i regulacji procesów trawiennych pomaga przy bólach żołądka, woreczka żółciowego i wątroby. W wielu przypadkach pomaga pozbyć się uporczywych migren dzięki poprawie krążenia, co także wpływa korzystnie na cały układ krwionośny, przynosi ulgę przy żylakach i hemoroidach, reguluje ciśnienie krwi. Olejek ten ze względu na swój skład (naturalny sclareol) jest ceniony w walce z nowotworami. Ponadto ma właściwości przeciwgrzybicze, wspomaga odporność organizmu, niweluje osłabienie, pomaga w przeziębieniach i grypie.

Szałwia używana jest również przy produkcji kosmetyków, pielęgnuje skórę, wygładza zmarszczki, przywraca blask, oczyszcza. Znajduje zastosowanie przy wytwarzaniu dezodorantów, gdyż pomaga kontrolować potliwość.

Uwaga: Nie stosować w ciąży i u dzieci.

Mieszanki: Doskonale łączy się z lawendą, bergamotą, kadzidłowcem, trawą cytrynową, ylang-ylang.

Ciekawostka

Olejek z Szałwii Muszkatołowej jest składnikiem wielu perfum. W naszyjniku, kolczykach, lub bransoletce będziesz czuć się wyjątkowo atrakcyjnie przy każdym ruchu ciała. Wzbudzisz zainteresowanie osób spotkanych tego dnia, bo jest to doskonały afrodyzjak.

Sposoby użycia
Bezpieczeństwo użycia
Szczegóły produktu
NOE027.05

Opis

INCI
Salvia sclarea oil
Nazwa botaniczna
Salvia sclarea oil
Kraj pochodzenia
Bułgaria
Zapach
słodki, ciepły, egzotyczny, ziołowy
Kolor
.
Część rośliny
liście
Metoda otrzymywania
destylacja parą wodną

Specyficzne kody

ean13
5903424670277
Opinie
Brak opinii

Dodaj opinie

  • Quality:
Opisz produktów używając prostych i krótkich słów.

Menu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Podziel się